Iekārtas iepakošanai modificētās atmosfēras vidē

Iepakošana modificētās atmosfēras vidē (angļu val. MAP — Modified Atmosphere Packaging) ir vislabākais veids, kā ilgāk saglabāt produktu svaigu, nezaudējot tradicionālā iepakojuma pievilcību.

Iepakojot atbilstoši šai sistēmai, tiek izmainīts atmosfēras sastāvs iepakojuma iekšpusē ap produktu. Tādā veidā tiek kontrolētas ķīmiskās, fermentu vai mikrobioloģiskās reakcijas, un tādējādi tiek samazināta produkta bojāšanās procesu intensitāte, vai šie procesi tiek novērsti pilnībā.

  • Iekārtas dziļai termoformēšanai un aizkausēšanai — paredzētas produktu iepakošanai parastā vai modificētā un kontrolējamā atmosfēras vidē. Tas ir viens no labākajiem risinājumiem, vēloties ilgāk saglabāt produktu svaigu, nepalielinot konservantu daudzumu. Piemērojot šo tehnoloģiju, var iepakot dažādus produktus: gaļu, desas, konditorejas izstrādājumus, pusfabrikātus, sieru utt.
  • Iekārtas iepakošanai vakuumā — paredzētas pārtikas produktu (gaļas, zivju, siera utt.) iepakošanai vakuuma maisiņos un termosarukuma plēves vakuuma maisiņos. Tāds iepakojums sniedz iespēju apskatīt produktu un pagarina tā izmantošanas laiku, saglabājot labākās tā īpašības.

Kārbu aizkausēšanas iekārtas — paredzētas pārtikas produktiem, kas ir ievietoti jau sagatavotos traukos, iepakoti hermētiski, aizkausējot tos ar plēvi. Iepakot var vienkāršā vai modificētā un kontrolējamā atmosfēras vidē un vakuumā.